Varmt välkommen till vår gemensamma sommarkonsert som bjuder på somriga och avslappnade tongångar. På programmet älskade melodier som Aftonens sång, Så skimrande var aldrig havet, Calle Schewens vals, Lilla mö på Emsalö och Dansen den går upp på Svinnsta skär.

Välkommen till en av sommarens höjdpunkter!

TILL SKÄREN!

Sommarkonsert ute i den nyländska skärgården


Gamelikören från Gammelstaden i Helsingfors och Östersundom Sångkör ordnar sommarkonserten Till skären! söndagen den 7 augusti klockan 16 på Dansholmen i Tolkis. Gamelikören har redan under ett flertal år bjudit in till sommarkonsert på olika ställen i den nyländska skärgården. I år har kören glädjen att samarbeta med den anrika Östersundom Sångkör och hålla konserten Till skären! ute i Borgå skärgård, på förtjusande Dansholmen i Tolkis.

- Det ska bli verkligt fint att efter några års coronapaus igen få åka ut till skären och hålla sommarkonsert. Det är nånting vi i Gamelikören sett mycket fram emot nu när verksamheten kommit igång igen, säjer Håkan Wikman, Gamelikörens dirigent.

Östersundom Sångkör dirigeras av Sofia Lindroos och på konserten framför körerna varsin egen avdelning och efter pausen sjunger körerna tillsammans några mycket omtyckta körpärlor. Det bjuds också på allsång tillsammans med publiken. På det sommarlätta programmet finns melodier som Aftonens sång, Så skimrande var aldrig havet, Calle Schewens vals, Morgonen ljusnar, Lilla mö på Emsalö, Vi möts igen, Vänskap och Dansen den går upp på Svinnsta skär.

- Vi i Östersundom Sångkör är glada över att ha funnit en ny samarbetspartner i Gamelikören. Vi ser väldigt mycket fram emot att få dela sångarglädjen och hälsar alla hjärtligt välkomna till vår gemensamma sommarkonsert, säjer Monika Zakowski, ordförande för Östersundom Sångkör.


TILL SKÄREN!

Traditionell sommarkonsert

Söndag 7.8.2022 kl. 16.00 på Dansholmen i Tolkis. Skallholmsvägen, 06750 Tolkis
Gamelikören, dirigent Håkan Wikman
Östersundom Sångkör, dirigent Sofia Lindroos
Biljetter 15 euro, från lippu.fi och vid dörren

Ytterligare information:
Ann-Christin Ingman, ordförande, Gamelikören, ingman.ac@gmail.com
Monika Zakowski, ordförande Östersundom Sångkör, monika.zakowski@gmail.com


Gamelikören grundades i januari 2015 inom Gammelstadens ungdomsförening och arbetar under devisen Meningsfull sång dagtid. Det här betyder seriöst och målmedvetet övande kryddat med en hjärtlig, mogen humor. Kören mönstrar idag drygt 50 sångare. Gamelikören leds av Håkan Wikman.

I Östersundom Sångkör sjunger för närvarande 18 korister. Kören håller traditionellt två eller flere konserter årligen och deltar också i andra evenemang med egna uppträdanden. Körens dirigent sedan 2020  är musikmagister Sofia Lindroos.


Konsertmaterial som gärna får laddas ner och spridas

 

Reklamkort

 

 

Textmaterial

 

jpg

pdf

pdf

 

GAMELIKÖREN


ÖSTERSUNDOM SÅNGKÖR